Establiment adherit

Què és la campanya Val Escolar?

 • És una campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’atorgar un ajut de 60 euros en concepte de material escolar a alumnes de primària i secundària obligatòria de centres educatius sostinguts amb fons públics.

Quin material escolar puc comprar amb aquest ajut?

 • Es pot comprar material escolar en un sentit ampli, és a dir, elements d’escriptura, papereria, llibres de text, literatura infantil i juvenil, diccionaris, petits instruments musicals, motxilles, estoigs, jocs educatius, calculadores, auriculars, teclats i ratolins. També es poden adquirir llicències de continguts educatius digitals.
 • No es pot comprar roba, calçat, ni tampoc material electrònic, com ordinadors portàtils, tauletes o videojocs.

Com es fan servir els vals?

 • Cada alumne/a disposa de dos vals de 30 euros de descompte que pot bescanviar als establiments adherits a la campanya. Cada val es pot utilitzar una sola vegada.
 • Si es bescanvien a la botiga i l’import de la compra supera els 30 euros amb l’ús d’un val o els 60 euros amb l’ús de dos vals, la persona beneficiària haurà d’abonar la diferència. Si l’import de la compra no supera els 30 euros amb l’ús d’un val o els 60 euros amb l’ús de dos vals, l’establiment no abonarà la diferència.
 • Els vals són personals i intransferibles, i l’establiment comprovarà que són vàlids mitjançant un web de gestió.
 • La persona usuària ha de pagar l’import de la compra menys la quantitat corresponent al valor del val o dels vals que bescanviï.

Si he fet servir vals per a una compra i he de tornar la compra, em tornen els diners?

 • No. Si has de tornar algun article, no et tornaran els diners. Només s’admeten canvis per un altre material escolar que tingui un import igual o superior a la compra que es retorni. Si l’import és superior, n’has d’abonar la diferència.

Em puc gastar només una part del val i conservar el saldo restant per a altres compres? Hi ha algun límit de preu per producte o em puc gastar els 60 euros en un de sol?

 • Els vals es bescanvien per l’import sencer, sense cap límit de preu en els productes. No es pot bescanviar només una part del val i conservar-ne el saldo restant.

Si el meu fill o filla es matricula després del termini ordinari tindrà aquest ajut? Com s’ha de tramitar?

 • La primera distribució dels vals es durà a terme durant el mes de juliol de 2024. Hi haurà quatre noves distribucions per a l’alumnat que es matriculi fins al 15 de juliol de 2024, fins al 5 de setembre de 2024, fins al 26 de setembre de 2024 i fins al 31 d’octubre de 2024. En els primers quinze dies després de les dates indicades, s’habilitaran els vals per al nou alumnat, que es podran obtenir a través del web valescolar.cat o el 012.

Puc fer servir més d’un val en una mateixa compra?

 • Sí, pots fer servir els dos vals en una mateixa compra o fer servir cada val per separat.

Si tens més dubtes o preguntes, t’atendrem aquí:

Per mail a info@iddink.cat